Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

БНТ излъчва спектакъла за 70 г. БХГ с участието на „Алексия“ от Добрич  

От 14,30 часа днес БНТ ще излъчи впечатляващия спектакъл, с който на 27 ноември бе отбелязана 70-ата годишнина на Българската художествена гимнастика. Част от него е и спортният клуб по гимнастика „Алексия“ от Добрич.

Уникалното събитие чества  70 години победи, сълзи от щастие и гордост, подарени ни от едни силни и неповторими жени, отдали живота си в името на най-красивия и женствен спорт в света – художествената гимнастика.   

Талантливите гимнастички от Добрич се представят с хореографията „Контакт“, която спечели първо място на Гимнастрадата, „Алексия“. С нея те бяха  гости и на Държавното първенство. Момичетата вдигнаха залата на крака.

С концерта Българската федерация по художествена гимнастика разказва за извървения до момента път. Върхове, падения, грешки, въздигания, несправедливости, надежди – подобно на човешкия живот, по него има от всичко.

Идеята е да се направи ретроспекция на спорта през всичките тези години. Водеща на събитието ще бъде олимпийската шампионка Симона Дянкова и в него ще участват оперни изпълнители, както и гимнастичките от националните отбори и деца от клубовете в цялата страна.”

Спектакълът завършва с изпълнения на гимнастичките, на които възторжените им почитатели възлагат надеждите за златен олимпийски медал в Париж.

c